Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
E-Cultuur - Stage bij Imagine IC
E-Cultuur

Description
My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Stage bij Imagine IC

 

Ik loop vanaf 6 februari 2007 stage bij Imagine IC, http://www.imagineic.nl  

dit is een jonge instelling die de identiteit en cultuur van migranten in Nederland verbeeldt. Imagine IC prikkelt migranten om hun persoonlijke verhaal in beeld te brengen en aan een breed publiek te presenteren. Door gebruik te maken van oral history en ICT verzamelt Imagine IC verhalen over migratiegeschiedenis en eigentijdse culturele diversiteit. Op deze manier presenteren migranten een eigen visie op hun leven in Nederland. Naast het verzamelen van nieuwe beeldproducties wil Imagine IC archiefmateriaal over migratiegeschiedenis en culturele diversiteit toegankelijk maken. 

 

 

 

 

Het doel van mijn stage is kennismaken met het werkveld. Ik zal meewerken aan twee projecten. Het eerste project is verhalenvanger  loopt al. Bij het project ‘verhalen vangen’ gaat het voornamelijk over het verzamelen van immaterieel cultureel erfgoed van de eerste generatie Dit project speelt zich voornamelijk af in Indonesische en Molukse en verzorgings huizen. Ik ga met Esmee  Lache mee naar deze bejaarden tehuizen om  te leren hoe de verhalen worden opgenomen en uiteindelijk worden verwerkt.  http://www.verhalenvanger.nl .Op deze website staan al een aantal uitgewerkt verhalen van migranten die verhaal verteld hebben.

 

Het tweede project waar ik aan mee werk ga is het project POM

 

 

Op dit moment ben ik bezig in het project Pom, dit is een ovengerecht van kip, pomtajes en sinaasappel.  Er zijn verschillende variaties van Pom, je hebt Joods, Javaans, Hindoestaans, Creools en nog veel meer. De tentoonstelling POM schetst de migratiegeschiedenis van een oorspronkelijk joods overgerecht van Europa naar Suriname en weer terug. Tijdens de tentoonstelling van POM is het de bedoeling dat er vijf korte videofilmpjes centraal staat. Deze verteld het historische verhaal van POM dit verhaal wordt verteld door vijf mensen die alle vijf een eigen variatie van POM hebben. Mijn rol in het project is het interactieve deel ontwerpen, dit deel is een website geworden waar informatie over de tentoonstelling en activiteiten op staat maar ook het onderdeel waar ik aan gewerk heb Pom op de kaart. Hier staan alle eetgelegenheden in Amsterdam die Pom verkopen en of andere Surinaamse gerechten.  De website is vanaf 26 maart 2007 in de lucht. Nieuwschierig kom dan snel naar http://www.pomophetmenu.nl

 

Nog meer willen weten over Pom in Nederland kunt u ook terecht op mijn andere blog

http://pominnederland.blog2blog.nl. Op deze blog hou ik u op de hoogte over de tentoonstelling Pom op het menu maar ook over de website van Pom op het menu.

 

Bezoekersinformatie van Imagine Identity and Culture
Imagine Identity and Culture

Bijlmerplein 1006 – 1008

1102 ML Amsterdan

Tel:  020 – 4894866

Internet: http://www.imagineic.nl

 

Andere links

http://amsterdam-zuidoost.startpagina.nl/

http://www.zuidoost.amsterdam.nl/live/index.jsp

http://www.parool.nl/dossiers/wandelen/zuidoost.html

 


 


Posted: 11:15, 26/3/2007
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->