Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
E-Cultuur - Interactief in de culturele wereld
E-Cultuur

Description
My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

Interactief in de culturele wereld

 

De gastspreker van donderdag 14 december 2006 was van het bedrijf Ijsfontein. Ijsfontein is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het bedenken, ontwerpen en produceren van games, websites, interactieve installaties voor andere culturele instellingen maar ook andere communicatiemiddelen.  In het college zou het gaan over de rol van het interactieve media, dit zou worden toegelicht met behulp van al een reeds geslaagde projecten.

 

Ik had mij nog nooit beseft hoeveel werk het was om een goed educatief programma te ontwikkelen. Ik weet niet of ik zelf als kind in aanraking ben geweest met een product van ijsfontein. Nu als volwassen weet ik zeker dat ik in contact ben geweest met een product van ijsfontein, namelijk cultuurwijs en ik heb voor een project in het gemeente museum Den Haag veel tijd doorgebracht in de wonderkamers.  Ik vind dit een duidelijk en goed medium, want je maakt op speelse manier kennis met de collectie van het museum. Het slaat ook goed aan op de eisen van de jongere bezoeker.  De website die bij dit project hoort is erg leuk vooral de persoonlijkheid test is leuk om te doen maar ook ik zie ik zie is een leuk onderdeel. Eigenlijk zij al de vier de onderdelen leuk om te doen.

 

Dat educatie in musea interactief is in de samenleving van tegenwoordig wel noodzakelijk omdat het een moderne en snelle samenleving is. Instellingen moeten wel mee, want anders blijft het beeld van oud en stoffig bestaan. Culturele instellingen proberen nu vooral leuk en snel te zijn. Op deze manier wordt er ingespeeld op de behoefte van de jongeren.

 

 


 

 

 

 

 

 

 


Posted: 11:21, 31/1/2007
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->