Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
E-Cultuur - Internet als communicatiemiddel
E-Cultuur

Description
My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Internet als communicatiemiddel

 

Het college van vandaag ging over het gebruik van internet als communicatiemiddel. Internet is nu niet meer weg te denken. Ik zou niet weten wat ik zonder internet zou moeten, het is handig en overal toegankelijk als je even snel iets wil opzoeken over iets, bijvoorbeeld een adres of een medisch probleem dan ga je achter internet zitten en binnen 5 minuten heb je de informatie die je nodig hebt. Als je dan meer informatie nodig hebt ga naar de bibliotheek.

 

Internet als communicatiemiddel daar ben ik het zeker mee eens. Denk eens aan al die mensen die zijn aangesloten bij MSN of andere programma’s met dezelfde doel als MSN of een paar jaar geleden Chatten, het is allemaal communicatie via internet. Door de technische ontwikkelen is het niet langer onmogelijk om direct met mensen uit bijvoorbeeld Australië te kletsen. Dit kon vroeger ook wel via de telefoon wat wel een duur grapje werd en dan moest je altijd rekening houden met het tijdsverschil dat hoeft met internet niet meer want je bepaald zelf als je online bent ja of nee.

 

MSN is een van de mogelijkheden van communicatiemiddelen, door internet wordt het allemaal toegankelijker  maar daarnaast gaan mensen ook zelf een manier bedenken om hun nieuws toegankelijk te maken. Ik had het al over MSN maar wat dacht je van Youtube waar mensen filmpjes kunnen achterlaten die gaan over een bepaald onderwerpen.

 

Flicker het online fotoboek waar je foto’s van jou belevenissen kunt plaatsen. Het voorbeeld van de community van het fotograferen van lege stoelen en dat daar steeds meer mensen zich bij aansluiten en dat er uit eindelijk zelfs eisen worden gesteld aan de foto’s met lege stoelen. De mensen die zich aansluiten bij zo’n community zijn de grondleggers van een nieuw cultureel onderwerp. Want zij bepalen de regels wat wel en wat niet goed is, het individu heeft de macht.

 

Het belang van het individu is een culturele wereld is vandaag de dag belangrijk, elke individu kan op elk moment van de dag cultuur maken en het toegankelijk laten worden, voor andere dat is het voordeel van deze e- transformatie.


Posted: 11:40, 21/12/2006
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->