Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
E-Cultuur - Angsten overwinnen
E-Cultuur

Description
My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Angsten overwinnen

 

Ik ben nu vier weken geleden begonnen met het bijhouden van een webloge voor module 2 over digital storytelling. Door het bijhouden van een weblog leren wij hoe het is om een verhaal te vertellen aan andere. Ik heb in deze vier weken geleerd dat het begrip digital storytelling veel breder is dan ik had geacht. Er zijn veel verschillende vormen van digital storytelling zoals verhalen op een website maar ook audio-tours en stadswandelingen behoren ook tot digital storytelling.

 

Deze week heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het uitvoeren van de eindopdracht. Ik heb verschillende websites bezocht die te maken hebben met ADHD en ADD. Ik heb geprobeerd vast te leggen welke onderwerpen worden besproken op de sites. Wat mij opvalt, is dat er alleen maar aandacht wordt besteed aan het begrip ADHD en ADD, de oorzaken van de aandoening en de medicatie maar geen enkele website houdt zich bezig met de personen die ADHD of ADD hebben. Mensen zoals Nina en ik kunnen bijna nergens hun verhaal kwijt, of met soortgenoten praten. Dit moet anders en daarom willen wij een website ontwikkelen die zich richt op de mensen met ADHD en ADD en mensen in hun omgeving. Op de website willen wij mensen aan het woord laten, het gaat om het verhaal.

 

Nina heeft de opmerkingen van Nico verder uitgewerkt, hierdoor hebben wij een duidelijke doelstelling en dat is een plek creƫren om verhalen over de bewustwording van AD(H)D, in de maatschappij en binnen families, te verzamelen en bewaren. Deze verhalen kunnen worden gebruikt als referentie of als aanleiding voor nieuwe verhalen. Het idee van de website is als volgt:

 

De website zal bestaan uit verschillende onderdelen:

- De verhalen. De verhalen zijn korte video bestanden die bekeken kunnen worden. De verhalen zijn gesorteerd op thema. De voorlopige themaā€™s; AD(H)D op vakantie, op school, thuis, op de sportclub, behandeling?, medicijnen, omgang met broertjes/zusjes.

- Een plek voor mensen met AD(H)D om hun verhaal kwijt te kunnen, en verhalen te delen. Voor deze groep mensen is nog geen plek om steun te vinden.

- Er zal een forum zijn, waar mensen met elkaar verhalen kunnen uitwisselen. En er is mogelijkheid tot het bijhouden van een journal (blog) voor de verschillende gebruikers. (alleen als ze ingelogd zijn) De forums zijn voor iedereen toegankelijk, net zoals de journals.

- Aparte plekken voor mensen met AD(H)D en nog andere gedrags- en leerstoornissen zoals; PDD-NOS, ausperge, autisme etc.

- Een apart gedeelte voor ouders van kinderen met AD(H)D, om daar ervaringen met opvoeden uit te wisselen.

 

DST-Project

 

 

Het DST project dat ik deze week heb uitgevoerd is een wandeling met de titel Over een begraafplaatsje, langs de rafelrand. De wandeling wordt ondersteund door een soort audio-tour. De wandeling begon bij het Hoofddorpplein in Amsterdam Oud-Zuid 5 minuten van mijn huis de wandeling eindigde in Osdorp. Het verhaal van de audio-tour begon bij het huis te Vraag (Huis te Vraag )een begraafplaats. Door het volgen van de audio-tour wordt je naar verschillende plaatsen gebracht die te maken hebben met cultuur. Voor dit DST project heb ik mijn grootste angst opzij gezet, ik heb namelijk een Ornithofobie beter bekend als een angst (fobie) voor vogels. Het vierde punt van de wandeling was een verhaal in het vogelreservaat ik kan je verzekeren als je een Ornithofobie hebt en je weet dat je ongeveer 15 minuten door een vogelreservaat loopt zonder te weten wat voor vogels er zijn is dit niet prettig en dat is nog netjes gezegd Ik ben heel snel door dit stuk gelopen, mijn ouders die deze wandeling ook liepen hebben meer tijd genomen voor dit onderdeel en die vonden het erg interessant. Ik dacht alleen maar hoe ik er zo snel mogelijk weg kon komen. Gelukkig heb ik het overleefd maar als ik het nog een keer zou doen NEE zeker niet.

Het was een leuke wandeling met een interessante audio-tour, als je van wandelen houdt dan is deze wandeling echt een aanrader. Wie interesse heeft in deze wandeling kan meer informatie vinden op http://www.parool.nl/dossiers/wandelen/audiotour/index.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 11:13, 11/10/2006
Add Comment

goed en leuke nieuwe dingen

je hebt het aardig bijgehouden, je blog, Gwen! Je schrijft prettig en onderhoudend. De Huis te Vraag tour is een leuke vondst, kende ik nog niet. Prima dat je hyperlinks gebruikt hebt!
Maar lastig om het consequent wekelijks vol te houden, nietwaar!

Posted by Nico at 13:45, 24/11/2006

Link

<- Last Page | Next Page ->