Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
E-Cultuur - AUDIO - TOUR Wereldmuseum Rotterdam
E-Cultuur

Description
My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

AUDIO - TOUR Wereldmuseum Rotterdam

 

Het is de derde week dat ik mij weblog bij hou voor de module van digital storytelling. Door het bijhouden van een weblog leren wij hoe het is om een verhaal te vertellen aan andere.

 

Deze week heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het uitvoeren van een Digital Storytelling project die ik twee weken geleden had gevonden. In de up-date van week 39 had ik gezegd dat ik de audio – tour van het Joods historisch museum zou volgen. Ik heb de audio tour van het Joods museum nog niet kunnen doen maar ik heb ondertussen wel de audio tour van het Wereldmuseum in Rotterdam gedaan.  De audio-tour is ingesproken door Erica Terpstra. Het Wereldmuseum heeft haar hiervoor gevraagd omdat zij zich zeer verbonden voelt, het doel van de audio tour is om dicht bij de ziel van het boeddhisme te komen.

 

De audio-tour van het wereldmuseum kun je thuis downloaden en op je MP3 zetten. Met deze audio-tour krijg je de beschikking over achtergrondinformatie die niet in de tentoonstelling zelf te vinden is om een voorbeeld te geven:

- Waarom heeft de Boeddha van die lange oorlellen?

-  Waarom heeft Avalokiteshvara acht armen?

-  Waarom heette de zesde Dalai Lama in de volksmond: playboy lama

-  Wat is de betekenis van een boterlamp?

 

Ik vond de audio-tour heel erg leuk om te volgen, omdat het verhaal leuk verteld wordt het is informatief. Wat ik kon merken was dat de verteller van de audio-tour wist waar ze het over had. Ik had geen enkel moment het idee dat ze aan het voorlezen was. De moeilijke namen die ze moest voorlezen ging vlekkeloos het is namelijk vervelend wanneer namen niet juist worden uitgesproken, In track 3 en 4 worden de gebruikers van de audio-tour geattendeerd op details op het object of wordt er verwezen naar andere objecten.

 

Ik had de audio-tour na dat ik het thuis had gedownload geluisterd zelfs dan is het leuk maar met de objecten erbij is de audio-tour nog leuker. Ik vond het een leuke audio-tour zeker omdat ik niet zo audio-tour type ben. Dit komt omdat ik tijdens een audio-tour meer op het verhaal let dan op het object maar dat had ik bij deze tour niet. Ik heb de audio-tour thuis aan mijn broertje van elf laten luisteren, hij vond het alleen saai, hij zei ook dat hij de objecten wil zien terwijl hij naar het verhaal luistert. Door het luisteren van het verhaal wil hij wel naar de tentoonstelling toe.

 

Voor de mensen die geintresseerd zijn in de audio-tour van het Wereldmuseum deze is te vinden op http://www.wereldmuseum.nl

Ik heb via de zoekmachine http://www,vinden.nl nog een andere leuke tour gevonden die van het Nederlands Architectuur instituut. Namelijk de multimediatour door de tentoonstelling GeWoon Architectuur. Individuele bezoekers kunnen de permanente tentoonstelling 'GeWoon Architectuur' met interactieve multimediale gids bezoeken. Gewapend met palmtop (PDA) en koptelefoon maakt u een spannende en interessante tocht door de tentoonstelling. U ziet, hoort en beleeft de tentoongestelde woonomgevingen op een nieuwe manier. Deze tour wil ik volgende week gaan proberen te volgen.

 

 

 


Posted: 11:35, 4/10/2006
Add Comment

Naamloze reactie

Klinkt als een erg leuke audiotour, misschien ga ik em ook wel doen... ik zei misschien. ^-^
Het boedhisme heeft me nooit zo geboeid.

Posted by Nina at 16:19, 4/10/2006

Link

Multimediatour NAi

Hoi Gwen,

Die multimediatour van het NAi heb ik al gedaan. Als je daar toe komt, moet je hem echt doen. Kijk ook op mijn weblog, daar staat mijn ervaring met de tour.

Posted by Marlene at 11:46, 17/10/2006

Link

<- Last Page | Next Page ->