Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
E-Cultuur - Kennismaking met digital storytelling
E-Cultuur

Description
My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

Kennismaking met digital storytelling

 

Het nieuwe studiejaar is twee weken aan de gang en dit is mijn eerste update voor de module van digital storystelling. Voor de module van digital storytelling is het de bedoeling dat elke student een weblog bijhoudt over zijn of haar bevindingen van digital storytelling, maar wij moeten dit ook doen om te leren hoe het is om verhalen te vertellen.

 

Digital Storytelling is bekend in Engeland en Amerika, waar het wordt gebruikt om mensen op een nieuwe en directe manier hun eigen verhaal te laten vertellen. Niet alleen tekst, maar ook beelden en muziek worden gebruikt om een filmpje te maken dat allereerst een persoonlijk document van de maker is.

 

De eindopdracht van module 2 is een digital storytelling project bedenken. Ik doe deze opdracht samen met Nina Abbel. Als onderwerp voor dit project hebben wij gekozen voor leven met ADHD & ADD en hoe gaat de omgeving er nu mee om en hoe was dat 10/25/50 jaar geleden. Wij hebben voor dit onderwerp gekozen omdat wij beide in het verleden het stempel ADHD of ADD hebben gekregen. Er zijn veel misverstanden over mensen met deze aandoening. Sinds ongeveer de jaren ’80 worden deze aandoening erkend. Wij willen voornamelijk laten zien dat er nu heel anders mee om wordt gegaan dan toen wij jong waren. Wij willen ook uitzoeker hoe de directe omgeving er mee omgaat maar ook hoe er vroeger werd gereageerd op mensen met ADHD & ADD.

 

Wij hadden ook nog twee andere onderwerpen bedacht namelijk de rol van de vrouw in de maatschappij nu en 50 jaar geleden en de digitale kloof (digitale revolutie) en hoe ouderen daarmee omgaan.

 

Naast deze eindopdracht hebben wij ook nog een andere opdracht elke student moet een aantal digital storytelling projecten zoeken via het internet deze projecten moeten in de loop van het blok ook bezocht worden door de studenten. Ik ben zelf opzoek gegaan naar DST projecten, uiteindelijk heb ik zeven goede projecten gevonden. ParQ, Religie en Geschiedenis van de joden in Nederland 1600-1890, capture wales, Anne Frank Boom, Vertellen in het VMBO, Understanding Diversity en de verhalen zolder. Persoonlijk vind ik de Anne Frank boom een mooi project alleen ben ik er niet zeker van als het wel een echt digital storytelling project is. De bezoekers van de website vertellen niet echt een verhaal over Anne Frank zelf maar reageren op het dagboek van Anne Frank en wat het boek voor hen betekend.

 

In de eerste colleges die ik gevolgd heb behandelden het onderwerp oral history en de betekenis van dit begrip. Ik heb zowel in het eerste als in het tweede jaar een college gevolgd over oral history ik heb het begrip altijd wel begrepen maar begreep niet precies wat het belang van oral history was. Het college van vorige week donderdag was verhelderend. Eindelijk begrijp ik het belang van oral history. Oral history gaat voornamelijk over het feit hoe mensen een gebeurtenis persoonlijk beleven of ervaren.

 


Posted: 11:11, 20/9/2006
Add Comment

Digital Storytelling...

Hoi, succes met je studie, en met je blog !
Groetjes,
De Verteller...

Posted by rrsgtan at 20:40, 20/9/2006

Link

<- Last Page | Next Page ->